left_menu Programma Reserveren Het theater Route De KunstGreep
Programma


Jan Akkerman: solo gitaar

Zondag 9 september
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 20,00 inclusief pauzedrankje

Jan Akkerman

Wereldgitarist Jan Akkerman is nu 60 jaar en speelt al meer dan een halve eeuw gitaar. En dat is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan: de kelder in het ouderlijk huis waar hij begon met zijn bandje, was al snel te klein. Johnny and his cellar Rockers gingen met pa en ma het hele land door. Het grote talent van Akkerman werd zichtbaar en zo speelde hij al snel mee op platen van Ria Valk en Johnny Jordaan.

De rest is zoals ze dat zeggen geschiedenis: The Hunters, Brainbox zijn groepen die Nederland veroverden, maar Focus maakte als eerste Nederlandse groep een zegetocht in Engeland en Amerika. En nog steeds reist Jan de hele wereld over, hij heeft het drukker dan ooit. Vorig jaar speelde hij op podia in India en Japan, naast de inmiddels gebruikelijke tour in Engeland. In deze landen heeft Akkerman de status van gitaargod bereikt.

De roem heeft geen vat op Jan Akkerman, eigenlijk is hij in zijn hart nog steeds het jongetje uit die kelder dat gewoon overal gitaar wil spelen. Op 25 augustus 2001 speelde Jan in de Grote Kerk van Oostzaan. Mensen die erbij waren zullen die bloedhete dag niet vergeten: Akkerman speelde weergaloos. Rock, klassiek, funk en flamenco, alle stijlen kwamen voorbij. Wie erbij was wil dit nog een keer meemaken. Was u er destijds niet? Dan heeft u nu een unieke kans om Jan Akkerman solo aan het werk te zien.


Lees het verslag van het optreden van Jan Akkerman in 2001 in de
Grote Kerk te Oostzaan: www.janakkerman.com